Walmart със силни резултати

Walmart отчете още едно тримесечие със силни резултати, тъй като ниските цени привличат купувачи, търсещи отстъпки, докато инфлацията е все още висока, предадe Ройтерс, цитирана от БТА.

Най-големият търговец на дребно в САЩ, базиран в Бентънвил, Арканзас, освен това потвърди оптимистичнато си перспектива. Акциите на компанията се повишиха с повече от 5% преди откриването на борсовата търговия.

Walmart отчете печалба от 5,10 милиарда долара, или 63 цента на акция за тримесечието, приключило на 30 април. Това се сравнява с 1,67 милиарда долара, или 21 цента на акция, през същия период на миналата година. Коригираната печалба на акция беше 60 цента, далеч надхвърляйки прогнозите за 53 цента, според анализаторите на FactSet.

Приходите са нараснали с 6% до 161,51 милиарда долара през тримесечието, спрямо 152,3 милиарда долара през предходния период. Очакванията бяха за 159,6 милиарда долара, според FactSet.

Сравнимите продажби в магазини в САЩ, физически и онлайн, опериращи през последните 12 месеца, са нараснали с 3,8%, което е малко под регистрираните 4% през четвъртото тримесечие на 2023 г. Показателят се повиши с 4,9% през третото фискално тримесечие. Глобалните продажби на електронна търговия са нараснали с 21% през последното тримесечие, в сравнение с 23% през четвъртото тримесечие и 15% през предходното тримесечие.

Walmart е сред първите големи търговци на дребно в САЩ, които отчитат тримесечни резултати, които биха могли да дадат повече представа за това как се чувстват потребителите, особено след като правителството отчете неочаквано изравняване на разходите между март и април.

Обемът на продажбите също нарасна през тримесечието, заявиха от Walmart. Средно анализаторите очакваха сравним ръст на продажбите в САЩ от 3,15%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *