Volkswagen съкращава по-възрастните

Volkswagen ще разшири своята схема за работа на непълно работно време за по-възрастни служители и ще предложи пакети за обезщетения при по-ранно оттегляне, като част от програмата си за намаляване на разходите, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Немската информационна агенция се позовава на вътрешнофирмено съобщение, до което е получила достъп.

В допълнение към служителите, родени през 1967 г., за които схемата на непълно работно време стана достъпна неотдавна, крайният срок за присъединяване към схемата ще бъде удължен и за тези, родени през 1965 и 1966 г., за които подобни програми вече са били в сила. Предвиждат се също и обезщетения, ако работниците решат да се пенсионират по-рано.

Говорител на Volkswagen е потвърдил за плановете пред ДПА.

Автомобилната групата продължава със своята програма за преструктуриране по целенасочен начин и е постигнала споразумение с работническия съвет с цел намаляване на разходите за персонал в администрацията с 20% до 2026 г., казва шефът на човешки ресурси в компанията Гунар Килиан.

Съкращенията са част от стремежа за ефективност, очертан миналата година от компанията. През декември Volkswagen постигна съгласие по основните точки от програмата със съвета на работниците, включително, че принудителни съкращения ще бъдат избегнати.

От Volkswagen не са посочили конкретен брой на работните места, които ще бъдат съкратени, обяснявайки, че проблемът е в разходите, а не в броя на служителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *