Toshiba съкращава 5000 работни места

Toshiba Corp. планира да съкрати 5000 работни места в Япония в ускоряване на преструктурирането си, съобщи Bloomberg Asia. Това е 7% от общия брой работници в страната.

Съкращенията ще са основно в бекофис отделите в централния офис. Компанията ще търси доброволно пенсиониране, според източници на Nikkei Asia.

Допълнителните пенсионни и други обезщетения ще доведат до загуба от приблизително 100 милиарда йени (646 милиона долара). Ако бъдат извършени по план, това ще са най-големите съкращения от 2015 г.

Миналата година Toshiba прие оферта за изкупуване от консорциум, ръководен от частния капиталов мениджър Japan Industrial Partner (JIP) и акциите на компанията бяха изтеглени от фондовата борса в Токио през декември. Сега Toshiba работи по планове за преструктуриране с JIP и банки.

Корпорацията планира да реинтегрира четири дъщерни дружества в централата си – за атомни електроцентрали, железници, харддискове и силови полупроводници.

Toshiba е на загуба в бизнеса с инфраструктура и харддискове от 11,9 милиарда йени за периода от април до декември 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *