Tesla съкращава над 10% от персонала

Tesla съкращава повече от 10% от работната си сила в световен мащаб, показва вътрешен документ, цитиран от Ройтерс.

Най-големият производител на автомобили по пазарна стойност има 140 473 служители в световен мащаб към декември 2023 г., показва последният му годишен отчет. В документа не се казва точно колко работни места ще бъдат засегнати. Някои служители в Калифорния и Тексас вече са уведомени за съкращения, обяснява източник на Ройтерс.

„Докато подготвяме компанията за следващата ни фаза на растеж, е изключително важно да разгледаме всеки аспект за намаляване на разходите и увеличаване на производителността“, казва изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск в документа. „Като част от това усилие направихме задълбочен преглед на организацията и взехме трудното решение да намалим броя на служителите си с повече от 10% в световен мащаб“, се казва още в съобщението.

От Tesla не са отговорили веднага на искането на агенцията за коментар. Малко след публикуването на новината, Мъск е написал „Ройтерс лъже“ в своята социална мрежа X, без обаче да описва никакви неточности.

Компанията отчете спад на доставките си на електрически превозни средства през първото тримесечие на годината. Това се случва за първи път от близо четири години, посочва Ройтерс. Tesla е намалила производството на електромобили в своята „гигафабрика“ в Шанхай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *