Ryanair отменя полети в Европа заради Boeing

Нискобюджетната авиокомпания Ryanair обяви днес, че ще направи редица промени в зимния си график „още тази седмица“ заради забавяни доставки на самолети Boeing през периода септември – декември 2023 г. Ирландската компания очакваше да получи 27 самолета от САЩ, но поради забавяне на производството в някои заводи на Boeing ще разчита на едва 14 нови самолета, става ясно от съобщение на Ryanair. В него се посочва още, че като начало ще бъдат намалени самолетите на летище „Шарлероа“, южно от белгийската столица Брюксел, в ирландската Дъблин, както и на италианските аерогари в Бергамо, Неапол и Пиза. Промените в графика ще засегнат още броя на самолетите в Ийст Мидландс в централна Англия, Порто и Кьолн.

„Ryanair се извинява за тези неизбежни намаления в разписанията си“, посочват още от компанията, като уточняват, че не разполагат с резервни самолети за тази зима, тъй като е необходима планирана поддръжка на пълния авиофлот от над 550 самолета, които да бъдат „на линия“ за натоварения летен график през следващата година.

Хиляди българи използват услугите на Ryanair и се очаква промените да се отразят и на графика на полетите на компанията от и за България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *