Paysera България с първично публично предлагане на пазара ВЕАМ на БФБ

Компанията „Пейсера България“ АД, част от глобална онлайн платформа за дигитални платежни услуги Paysera, ще направи първично публично предлагане на пазара ВЕАМ на Българската фондова борса (БФБ) на 12 юни.

Bulgarian Enterprise Accelerator Market (BEAM) е специален пазар, организиран от БФБ, който дава възможности на бизнеса за набиране на капитал при по-облекчени условия в сравнение с регулирания пазар, като в същото време предоставя сходни предимства на тези на публичните компании. Пазар BEAM е и междинно звено по пътя на една компания към същинското листване на основния пазар на БФБ.

Paysera предлага дигитални платежни услуги чрез партньорска мрежа в Литва, Латвия, Естония, България, Румъния, Албания, Косово, Украйна и Грузия. През 2019 г. Paysera България основава дъщерно дружество в Румъния и е собственик на 95% от капитала му. Клиентите на компанията в България и Румъния са 70 000 физически и юридически лица с тенденция на устойчив ръст.

Настоящото първично предлагане на пазара за растеж BEAM е за обикновени акции на „Пейсера България“ АД. Основната цел е покриване на капиталовите изисквания за лицензиране на дружеството от местния регулатор, както и засилване и разширяване на дейността. Това е важна стъпка в развитието на компанията, която ще ѝ позволи да предложи по-добри дигитални платежни услуги на пазара в България и Румъния, да достигне до по-голям брой клиенти с по-висока потребителска удовлетвореност“, посочват от Paysera България. Ръководството на компанията подготвя серия информационни събития за инвеститори, като началото ще бъде дадено на 29 май в столичния Astoria Grand Hotel.

График на информационните събития:

29.05 – София, Astoria Grand Hotel (бивш „Родина“), 16:00

30.05 – Пловдив, Конферентна зала Линдау, 16:00

03.06 – Русе, хотел Дунав Плаза, 16:00

04.06 – Букурещ, Mindspace Pipera, 17:30

06.06 – Бургас, зала Смарт Мини, 16:00

07.06 – Варна, зала Галата в хотел Черно Море , 16:00

10.06 – София – ден на отворени врати в офиса на Paysera България

Повече за предстоящото първично публично предлагане на компанията на пазара ВЕАМ може да намерите ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *