Модно, но изгодно: Как да изберем Nike-ове за детето

Сходен дизайн на много по-ниски цени – кои са алтернативите на модерните скъпи модели Air Force 1 и Air Jordan 1

„Всичко ново е добре забравено старо“ е класически принцип в модата. Едно от най-успешните му приложения в последните години принадлежи на американската компания Nike, която възроди класически модели спортни обувки от началото на 90-те години на миналия век и ги превърна отново в култови.

Всичко започна през 2007 г., когато по случай 25-годишнината на Air Force 1 беше пусната нова серия, а за 35-ата годишнина през 2017-а Nike нае дизайнери, продуценти и рапъри, за да превърне ретро кецовете в световен тренд.

По подобен начин междувременно беше възродена и серията Air Jordan 1 от 1985 г. В началото, на една промоционална изява, Майкъл Джордан откровено се зачуди как е можел да играе с толкова неудобни кецове (без въздушни камери и съвременните разтегаеми синтетични материи)… Обаче и този прероден модел стана такъв хит, че Мат Деймън и Бен Афлек тази година му направиха биографичен филм („Air“).

Тази статия на Realno.bg не е във възхвала на едни скъпи маратонки, а напротив – в помощ на родители на ученици, търсещи по-достъпни алтернативи на въпросните модели, които вървят по магазините между 200 и 400 лв.

Ако вашето дете иска обувките му да са в тренда, но (засега) не държи да са точно тези с модерните логота „AIR“ и „Jumpman“, пък и краката му още растат всяка година, ето кои са трудно различимите други оферти на пазара, които са в пъти по-евтини.

Вместо Air Force 1 и Air Jordan 1, във всяка голяма верига за спортни стоки и от големите онлайн магазини можете да намерите серията Court Borough 2:

Nike Air Force 1 (отгоре) и Nike Court Borough 2 (отдолу)
Nike Air Jordan 1 (отгоре) и Nike Court Borough 2 (отдолу)

Както виждате на снимките, дизайнът е доста сходен, с много прилики и малко отлики в някои детайли, разцветките, които се предлагат, също са подобни.

Разлика в качеството на материалите и изработката има, но пък и в цената – по-евтината серия в момента може да се купи за под 100 лв. на чифт, над два пъти по-малко от по-скъпата.

Nike Air Force Mid (отгоре) и Nike Court Borough Mid (отдолу)

Подходящи икономични варианти има и на по-високите, есенно-зимни модели (mid). На промоция те също струват около 100 лв., средно вървят по 140 лв. Докато по-скъпите варианти са по 250 лв. с намаление, а иначе по над 300 лв.

Обувки в модерния стил са и тези от серията Nike Court Vision. Те са на приблизително същите цени и стигат до над 150 лв. само за най-специфичните комбинации от цветове.

Nike Court Vision Mid

Realno.bg пожелава изгодно пазаруване на всички родители и успешна нова учебна година на всички ученици!

Очакваме вашите отзиви, коментари и забележки по темата.

One thought on “Модно, но изгодно: Как да изберем Nike-ове за детето

  1. Поздравления за статията. Според мен е много полезна за младите хора и най-вече за родителите, които плащат за покупките. Съдържанието отговаря и на името на сайта, тъй като е направено реално сравнение между сходни продукти, за разлика от така наречените „популярни“ сайтове, където основната цел е реклама.
    Успех и продължавайте в същия дух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *