McDonald’s с най-голям ръст в САЩ

McDonald’s обяви, че повишените ѝ продажби в САЩ през първото тримесечие са компенсирали спада на някои други пазари, предаде Асошиейтед прес.

Продажбите в ресторантите на американската веригата за бързо хранене по света, които са открити най-малко преди година, са се увеличили с 1,9% на годишна база през първото тримесечие на 2024 година. Резултатът е под прогнозите за ръст с 2,1% на анализатори, анкетирани от консултантската компания FactSet.

На американския пазар продажбите в ресторантите на базираната в Чикаго верига, които са открити най-малко преди година, са нараснали с 2,5%. Във франчайз ресторантите на McDonald’s на другите пазари обаче продажбите спадат с 0,2% на годишна база. Този резултат идва на фона на бойкот срещу веригата за бързо хранене в редица страни с преобладаващо мюсюлманско население заради предполагаемата ѝ подкрепа за Израел в конфликта с палестинската ислямистка групировка „Хамас“, посочва АП.

Въпреки това McDonald’s обяви, че приходите на групата са се повишили с 5% до 6,17 млрд. долара през първото тримесечие на годината, в съответствие с оценките на Уолстрийт. Този резултат идва на фона на решението на компанията да повиши цените на продуктите, които предлага в ресторантите си в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *