Huawei гони 100 млрд. долара приходи

Китайската технологична компания Huawei очаква да отчете приходи, надвишаващи 700 милиарда юана (99,24 милиарда долара) през 2023 г. Това се казва в новогодишно послание към служителите на китайската корпорация, изпратено от нейния ротационен ръководител Кън Ху и видяно от Ройтерс.

Също така се очаква приходите на Huawei да се увеличат с около 9% за тази година спрямо 2022-ра, когато достигнаха 642,3 милиарда юана (91,06 милиарда долара).

Прогнозата за приходите на Huawei през тази година е пореден знак, че китайската компания се възстановява от санкциите, които САЩ започнаха да ѝ налагат през 2019 г., посочва Ройтерс. Наказателните мерки се отразиха негативно на някои от дейностите на корпорацията, тъй като беше блокиран достъпът ѝ до модерни технологии и части, необходими за нейната изследователска, развойна и производствена дейност.

В съобщението, изпратено от Кън Ху до служителите на компанията, се казва, че бизнесът на Huawei със смартфони и други електронни устройства се развива по-добре от очакваното през 2023 г.

През август китайската компания пусна на пазара нова серия от смартфони – Mate 60. Смята се, че в тях са вградени чипове, които са разработени и произведени в Китай.

През октомври доставките на смартфони, произведени от Huawei, се увеличиха с 83% на годишна база (спрямо октомври 2022 г.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *