eBay е поредният гигант, който започва съкращения

eBay обяви, че ще съкрати 1000 служители, или около 9% от работниците си, тъй като броят им и разходите като цяло надхвърлят растежа на бизнеса в забавящата се икономика, съобщи Ройтерс.

В писмо до служителите на eBay главният изпълнителен директор Джейми Янони посочва, че компанията освен това „през следващите месеци ще намали и договорите с допълнителните служители“. Той допълва, че съкратените служители ще бъдат уведомени за това от техните началници по Zoom и помоли хората днес да работят от вкъщи, за да се гарантира конфиденциалността на разговорите. „Трябва да организираме по-добре екипите си, което да ни позволи да бъдем по-ефективни и да вземаме решения по-бързо. Тези промени са трудни, но съм сигурен, че заедно ще станем по-силни“, пише Янони.

Стъпката е поредната подобна в технологичния сектор.

Преди eBay десетки технологични компании обявиха съкращения на служители, за да намалят разходите си. През декември Google съкрати стотици от отделите си за хардуер, гласова помощ и инженеринг, а TikTok изпрати на улицата десетки от отделите на рекламата и продажбата. Разработчикът на видеоигри Riot Games преди дни обяви, че намалява служителите си с 11%, Amazon съобщи, че съкращава няколкостотин работни места в подразделенията си Prime Video и MGM Studios. Сред технологичните компании, обявили съкращения са и Spotify, Microsoft, Meta и IBM.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *