Bosch орязва 1500 работни места заради електромобилите

Германският производител на автомобилни части Bosch планира сериозни съкращения в подразделението си за двигатели, предава ДПА, цитирана от БТА. Компанията предвижда орязването на 1500 работни места в администрацията и в отделите за развитие и продажби, според неин говорител. Съобщението идва, след като сп. „Аутомобилвохе“ писа за възможни съкращения на персонал.

Като основна причина за намаляването на работната сила се посочва преходът от двигатели с вътрешно горене към електромобили, който по думите на говорителя на „Бош“ ще оказва все по-сериозно въздействие върху целия сектор.

Проблемите на глобалната икономика, упорито високата инфлация и недобрите валутни курсове задълбочават проблемите на компанията, посочва още ДПА.

Съкращенията ще засегнат най-вече работещите в заводите на „Бош“ в югозападните германски градове Фойербах и Швибердинген.

Като цяло „Бош“ ще се стреми да спази сделката, постигната със синдикатите миналото лято, която изключва принудителни съкращения на персонал до края на 2027 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *