Airbnb планира европейско разрастване

Базираната в САЩ платформа за настаняване Airbnb съобщи днес, че планира да се разрасне в Швейцария, Нидерландия и Белгия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Представяйки плановете си, Airbnb се аргументира изрично с неотдавнашните си успехи в Германия, макар и да смята, че това е само началото там.

Airbnb разчита също така на изкуствения интелект, за да подобри опита на потребителите в приложенията, заяви съоснователят и главен изпълнителен директор на платформата Брайън Чески.

Приходите на Airbnb са нараснали със 17% на годишна основа до 2,2 милиарда долара през последното тримесечие. Над 7,7 милиона апартамента и къщи са били предложени за нощувки на платформата в края на годината – с 18 на сто повече от предходната година. Азиатско-тихоокеанският регион и Латинска Америка са отчели най-голям растеж.

Междувременно на всеки отседнал в хотел турист се падат девет клиенти на Airbnb, каза Чески в конферентна връзка с анализатори. Все още обаче има поле за растеж, според него.

Airbnb е регистрирал загуба от 349 милиона долара през последното тримесечие след печалба от 319 милиона долара година по-рано. Като причина за това компанията цитира еднократна данъчна такса от около 1 милиард долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *