10 изгодни места за мечтан живот според Forbes

10 страни, в които за американците „разходите за живот са толкова ниски, че нуждата от работа може да се превърне в избор, а не необходимост“, е съставило сп. Forbes по данни на специализираното издание International Living.

Цените в Коста Рика са най-високи в тази част на Латинска Америка, но развитата инфраструктура, здравеопазването и услугите превъзхождат повечето съседни държави и оправдават разходите. Двойка пенсионери може да живее добре с $2000 на месец, а двойка млади – с $1600 на месец.

Разходите за живот в Португалия започват от около 1700 до около 2200 долара на месец. Вечеря в хубав ресторант може да се намери за $11, разходите за хранителни стоки и рутинни услуги често са по-ниски, отколкото в много части на САЩ.

Удобен начин на живот в Мексико може да се поддържа с бюджет от около $1500 до $2000 на месец за двойка, покриващ всички основни разходи, включително жилище, комунални услуги и храна. Необвързаните могат да очакват да живеят комфортно с $800 до $1200 на месец, в зависимост от начина на живот и местоположението. В Мексико разходите за живот са значително по-ниски, отколкото в много градове в САЩ, което позволява редовно хранене навън, културни дейности и пътувания в страната.

Една двойка може да се наслади на пълноценен начин на живот в Панама с бюджет, започващ от $2000 на месец, покриващ всички основни разходи за живот и някои луксозни неща. За необвързаните разходите започват от 1200 долара на месец, което им позволява комфортен и често висок стандарт на живот. Жилището в Панама може да бъде значително по-евтино, отколкото в САЩ, независимо дали се наема в града, близо до плажа или в по-хладните планински райони. Цялостно здравеопазване на ниска цена и отстъпки, достъпни за пенсионерите, разширяват достъпността още повече, което прави Панама икономически разумен избор за много чужденци.

Животът в Испания може да бъде изненадващо достъпен. Според International Living двойка пенсионери може да води комфортен начин на живот, започвайки от 2000 долара на месец, докато необвързаните могат да похарчат между 1500 и 2000 долара. Тези числа обхващат жилища, здравеопазване и наслада от богатата на заведения за хранене и културни предложения Испания. Разходите за живот варират според региона, с по-достъпни възможности в провинцията и по-високи разходи в големите градове като Мадрид и Барселона. Испанският пазар на недвижими имоти е гостоприемен за чужденците, с ясни процеси както за покупка, така и за наемане. Цените за къща с две спални могат да започнат от 85 000 евро в селските райони на Андалусия, достигайки до 300 000 евро в популярните крайбрежни райони. В градските райони цените започват от около 300 000 евро и се повишават в зависимост от местоположението и удобствата. Наемането е практичен вариант за хора, които искат да изследват различни региони, като месечните разходи са около 700 евро в по-малко туристическите райони.

В Еквадор възрастна двойка може да живее добре с около 2000 долара на месец, докато необвързаните могат да се справят с приблизително $1000. Наемите в очарователни градове на емигранти започват от 300 долара. Общественият транспорт е надежден и евтин, здравеопазването е достъпно, а цената на хранителните стоки е удивително ниска. Пенсионерите се радват на значителни отстъпки за набор от комунални и други услуги, в добавка към финансовата привлекателност на този екваториален рай.

Животът в Гърция според International Living до 50% по-евтин от в САЩ. Храненето навън, основна част от гръцкия живот, е изключително достъпно, с вкусни местни ястия в таверни, които струват средно около $11 до $16 (€10 до €15) на човек. Месечният наем за апартамент с една спалня в центъра на града може да варира от $331 до $662 (€300 до €600), докато извън градските центрове той пада до $276 до $552 (€250 до €500). За тези, които обмислят собственост, Златната виза примамва с праг за предоставяне на пребиваване и врата към европейския начин на живот с инвестиция от 250 000 евро (около 276 265 долара).

Възрастна двойка може да живее комфортно в Малайзия с около $2000 на месец, докато необвързаните могат да се насладят на пълноценен начин на живот с около $1000 на месец. Луксозните имоти под наем се предлагат на удивително ниски цени. Храненето навън е културно забавление и е едновременно вкусно и достъпно, като местните ястия в заведения за хранене струват средно само няколко долара на човек. Комуналните услуги и транспортът също са изключително евтини, което допринася за цялостната достъпност на малайзийския начин на живот.

Във Франция комфортният начин на живот е постижим на по-ниска цена, отколкото многото очакват. Според International Living апартамент с два спални в Тулон може да се наеме за около 800 евро (847 долара) на месец, като предлага изглед към морето и близост до плажове. В Сарла-ла-Канеда, град с целогодишна жизненост, разходите за живот са още по-разумни, като наемите и ежедневните разходи са изненадващо достъпни.

Животът в Колумбия може да бъде невероятно достъпен – $1000 на месец в по-малките градове и около $2000 в по-популярните градове като Меделин. Жилище в Богота може да се намери за около 1000 долара на месец за къща с две спални, като разходите варират в зависимост от града и квартала. Комуналните услуги са достъпни, а други ежедневни разходи като храна и транспорт също са на разумни цени. Здравното осигуряване е достъпно, с висококачествено обслужване в цялата страна. В развлеченията има набор от възможности за всички бюджети, подобрявайки цялостното качество на живот в Колумбия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *