Ще плащаме данъците си по нови банкови сметки

От началото на следващия месец плащанията по банков път към НАП ще се извършват по пет нови банкови сметки на БНБ, съобщиха от приходната агенция. Всяка от тях е предназначена за погасяване на определено задължение – данъци, социалноосигурителни и здравни вноски, вноски за Допълнителното задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО) и вземания, подлежащи на принудително събиране от публичен изпълнител.

Физическите лица и дружествата от цялата страна ще плащат по определената сметка съответния вид задължение, независимо към коя структура на НАП са регистрирани по постоянен адрес или адрес на управление.

Преводите към приходната агенция ще продължат да се осъществяват от всяка банка в страната или друг доставчик на платежни услуги, съобразно тарифите на съответните финансови институции. До края на септември плащанията ще се извършват към досегашните банкови сметки.

Гражданите и дружествата могат да продължат да погасяват своите задължения без такси като използват физическите ПОС терминали в офисите на приходната агенция, както и виртуалния ПОС (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на НАП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *