Четиридневна работна седмица въвежда най-големият производител на луксозни очила

Най-големият производител на луксозни очила в света EssilorLuxottica – Essilux въвежда четиридневна работна седмица в заводите си в Италия в пилотен проект, за да пробуди инициативността на потенциалните си служители, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Френско-италианската компания е подписала съответното споразумение със синдикатите, обявиха днес двете страни.

Служителите на компанията ще могат да работят от понеделник до четвъртък на доброволна основа през 20 седмици от годината. Всеки работен ден ще е малко по-дълъг от обикновено, но пък за сметка на това дните от петък до неделя ще бъдат свободни.

Редовната петдневна работна седмица ще се прилага за останалата част от годината, като заплатите и седмичните работни часове остават без промяна.

Участието в тестовата фаза – първоначално планиранa за три години – е на доброволна основа, като се очаква около 20 000 служители от италианските клонове на компанията да вземат участие в пилотния проект.

EssilorLuxottica – Essilux е създаден през 2017 г. от сливането на италианския производител на очила Luxottica и френската компания за лещи Essilor. Най-известните марки на компанията са Ray Ban, Armani, Chanel, Prada и Persol.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *