Цената на Microsoft надхвърли 3 трилиона долара

Пазарната капитализация на Microsoft за пръв път за кратко надхвърли 3 трилиона долара при търговията в рамките на вчерашния ден, след като цената на акциите се покачи с повече от 1% и достигна около $404, предаде CNBC. По-късно акциите поевтиняха и борсите затвориха на $401,5.

Рекордът идва две седмици, след като Microsoft задмина Apple като най-ценна публична компания в света на 12 януари. Apple си върна първото място и пазарната ѝ капитализация беше около $3,01 трилиона в края на търговията в сряда.

Акциите на Microsoft са се повишили с над 7%, тъй като инвеститорите остават оптимистично настроени относно инвестициите на компанията в изкуствен интелект.

Анализаторите от Citi заявиха, че очакват Microsoft да постигне „солиден ритъм“ за предстоящия си отчет за печалбите за второто фискално тримесечие на миналата година, отчасти поради лидерската си позиция в генеративния AI. По подобен начин анализатори от Morgan Stanley смятат, че позиционирането и приносът на софтуерния гигант, свързани с изкуствения интелект, „стават още по-силни“.

Microsoft трябва да отчете печалбите си за Q2 на 2023 г. на 30 януари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *