Козметичната компания Body Shop фалира

Козметичната верига Body Shop, чиито продукти се продават и в България, е подала заявление за банкрут във Великобритания, където е основана. Хиляди служители най-вероятно ще останат без работа, предаде Франс прес и БТА.

„Администраторите на Body Shop назначиха консултантската компания FRP, за да управлява фалита и преструктурирането на британските дейности и да съживи тази емблематична марка“, се посочва в комюнике на компанията.

Тази процедура засяга единствено Великобритания, а не световната верига на тази марка, известна с предсрочните си ангажименти за рециклиране и с кампании срещу тестовете върху животни.

Body Shop е продадена в края на 2023 г. от бившия си бразилски собственик Natura Cosmetics на германския инвестиционен фонд Aurelius. Стойността на сделката е доста под платените от бразилците 1 милиарда евро при купуването ѝ от френския козметичен гигант L’Oreal през 2017 г.

Основана през 1976 г. в Брайтън, в южната част на Великобритания, компанията присъства на 89 пазара в света. Body Shop продава продукти за баня и тялото на основата на естествени съставки, за грижа за кожата и косата, парфюми и грим.

Централата ѝ е в Лондон, като в компанията работят около 7000 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *