Трактори по столичните булеварди днес, други чакат на Долни Богров

Стотици зърнопроизводители чакат с тежка техника на паркинга на село Долни Богров и са готови да влязат в София, ако не се подпише меморандум с правителството по договорени условия след преговорите между двете страни вчера. Това стана ясно от съобщение на Инициативен комитет на общонационалния земеделски протест.

Късно снощи представители на земеделците преговаряха с премиера акад. Николай Денков, финансовия министър Асен Василев и министъра на земеделието и храните Кирил Вътев в Министерски съвет, като след срещата стана ясно, че засега България няма да разреши вноса на слънчоглед от Украйна. Освен това, на днешното си заседание, което започва в 10:00 часа, правителството се очаква да отпусне още 63 милиона лева компенсации на земеделците. В случай, че не бъде разписан меморандум с властта по тези и други условия, протестиращите ще излязат отново на ефективни протестни действия в центъра на София, допълва Инициативният комитет.
Каквото и да се случи обаче, Столична община вече е разрешила част от техниката да влезе в София, стана ясно от съобщение на градската администрация. Трактори има на бул „Тодор Александров“. В тази връзка от 01.00 часа днес до приключване на протеста на бул. „Тодор Александров“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и бул. „Христо Ботев“, посока център, се забранява престоят и паркирането, с изключение на превозните средства на участниците.

Ето къде още се забранява още престоят и паркирането за всички останали столичани и гости на града:

На северозападната дъга на пл. „Св. Александър Невски” между ул. „Оборище” и ул. „11-ти август”, зад църквата „Света София“;

На северната дъга на пл. „Св. Александър Невски” между ул. „11-ти август” и ул. „Дунав”;

На ул. „Оборище” между ул. „Г. С. Раковски” и бул. „Васил Левски”.

От 06.00 часа до приключване на протеста на 20.09.2023 г. се разрешава паркирането на пътни превозни средства по крайна дясна активна лента на бул. „Тодор Александров“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и бул. „Христо Ботев“, посока център.

От 06.00 часа до приключване на протеста на 20.09.2023 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Тодор Александров“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и бул. „Христо Ботев“, посока център.

Столичната полиция осигурява охрана, постове за контрол и регулиране на движението за посочените участъци, уверяват от Столична община.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *