Технологични компании започват невиждани съкращения

Глобалната икономика забавя своите темпове, а достъпът до нов капитал е на пауза, докато инвеститорите анализират и оценяват този нов икономически пейзаж. Проблемите по веригата за доставки се отразяват на продажбите на хардуер, а технологичните компании обявяват съкращения на персонал на невиждани от 20 години нива. Тези тенденции се очертават в тазгодишния доклад на Marsh – световна компания за професионални услуги в областта на управление на риска, стратегическите решения и човешкия капитал.

Анализът Global Technology Industry Risk показва как икономическата несигурност се отразява на риск мениджмънта в технологичните компании, водейки до пренареждане на приоритетите им. В проучването участват над 300 експерти в сферата на управлението на риска от 29 държави на 6 континента.
69% от запитаните в проучването вече са предприели стъпки за пряко намаляване на разходите (административни и оперативни), а 46% са редуцирали работната ръка или са спрели да наемат нови служители.

Постоянно нарастващата зависимост от технологиите и необходимост от свързаност доведе до огромен растеж в технологичната индустрия. Но докато светът се възстановяваше от пандемията COVID-19, изминалата година поднесе нови предизвикателства, които секторът усеща и до днес.
Рекордните нива на инфлация, повишенията на лихвените проценти и перспективата за глобална рецесия са само част от предизвикателствата, които застрашават растежа на технологичната индустрия, пише в доклада.

(БТА)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *