Строят спа хотел за 30 млн. лв. във Вършец

Инвеститор ще строи голям спа хотелски комплекс, който ще се простира на близо 20 декара площ във Вършец, обяви за БТА кметът Иван Лазаров. Според него инвестицията ще е за около 30 милиона лева.

Планира се хотелът да е със 180 стаи, вътрешен и външен басейн с минерална вода, водни атракции, голяма конферентна зала с около 500 места, два ресторанта и пиано бар. Разгънатата му застроена площ ще е около 27 000 квадратни метра.
„Очаква се в новия комплекс да бъдат разкрити около 150 нови работни места“, заяви Лазаров.

Бъдещият спа хотел ще се намира в близост до новата спортна зала във Вършец и до брега на река Ботуня. Той ще бъде захранен с минерална вода, като процедурата за довеждане на водата до мястото вече е завършена. Изготвени са и Подробни устройствени планове за него и в момента тече проектиране на сградите. Очаква се същинското строителство да започне в края на годината.

Лазаров заяви, че местната власт във Вършец е положила много усилия, за да убеди инвеститорите да вложат парите си в града. Според него Вършец е предпочетен заради красивата си и чиста природа, отличните качества на минералната вода в града и доброто отношение на местната власт към инвеститорите.

Курортът Вършец се намира на 18 километра от Берковица и на около 100 километра от София. Термалните води на извора на Балнеолечебния център във врачанския Балкан са с температура между 32.6оС и 36.4оС и се използват за лечение на ревматични, сърдечносъдови, стомашно-чревни и нервни заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *