Столичният градски транспорт в реално време в Google Maps

Чрез мобилното приложение на Google Maps вече може да се следи в реално време на колко минути от дадена спирка се намират превозните средства на градския транспорт в Столична община, съобщи „Сега“. Информацията е налична както за наземния превоз, така и за метрото.

Платформата отчита дали автобусът, тролеят или трамваят ще дойде навреме според разписанието си, ще закъснее или пък ще пристигне по-рано.

За да получи данните, пътникът трябва да зареди приложението, да потърси на картата спирката, която го интересува, и да натисне обозначаващата икона в синьо.

Освен за предстоящия курс, приложението на Google Maps следи и доста следващи. Така пасажерът може да си направи план кога да излезе от дома или офиса и колко време ще му е необходимо, за да бъде навреме за пристигането на превозното средство. В приложението има и индикатор доколко е запълнен капацитетът му.

От Центъра за градска мобилност посочват, че все още е възможно да има известни разминавания.

GPS-координатите на столичния обществен превоз досега не се показваха в Google Maps с обяснение, че метрото е обект от националната сигурност и от ДАНС не разрешават локализиране на местоположението на мотрисите.

Google Maps предоставя същата услуга за много други градове в Европа и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *