Стачка в „Луфтханза“ спира стотици полети

Наземният персонал на „Луфтханза“ започна втора за тази година предупредителна стачка, като се очаква това да доведе до отмяна на стотици полети на германската авиокомпания и да засегне повече от 100 000 пътници, предаде ДПА и БТА.

Компанията вече отмени редица полети от най-важния си хъб във Франкфурт, а едва няколко междуконтинентални полета все още не са отменени.

Представителят на профсъюза „Ферди“ Марвин Решински съобщи, че в предупредителната стачка са се включили служители на „Луфтханза“, работещи в сферата на технологиите, логистиката, товарните превози и информационните технологии. Наземният персонал на летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин, Дюселдорф, Кьолн/Бон и Щутгарт ще започне да стачкува днес в 4:00 ч. местно време. Стачката ще продължи малко повече от един ден.
Авиокомпанията възнамерява да извърши днес от 10 до 20% от близо 1000 планирани полета.

„Луфтханза“ предупреди пътниците на отменените полети да не идват на летищата за презаверка на билетите, защото няма да има кой да ги обслужи.

Стачката е организирана от германския профсъюз на работниците в сферата на услугите „Ферди“, който иска повишение на заплатите на наземния персонал на авиокомпанията с 12,5%, докато ръководството на „Луфтханза“ е съгласно на увеличение само с 10%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *