Стартира инициативата Together4Digital

УниКредит Булбанк в сътрудничество с Майкрософт и Crayon стартират инициативата Together4Digital в България. Целта на проекта е да подкрепи малки и средни предприятия (МСП) в процеса на дигитализация и развитие на киберсигурността им чрез предоставяне на безплатни консултации, финансови съвети и дигитални инструменти за устойчив икономически растеж. През първата година инициативата има за цел да достигне до 6 000 компании.

Някои скорошни данни сочат, че малкият и средният бизнес са гръбнакът на българската икономика и представляват 75.7% от общия брой предприятия и 65.3% от добавената стойност в икономиката. 50% от общия износ на страната се осъществява от малки и средни предприятия, които представляват 98% от всички износители в България. Имайки по-разнообразни нужди от по-големите организации, малките компании често обаче изостават в дигиталната трансформация.

В Together4Digital УниКредит Булбанк ще съдейства с опита си във финансово консултиране, докато Майкрософт и Crayon ще споделят опита си в технологиите, подходящите технологични решения и киберсигурността чрез дигитална оценка и консултации на предприятия.

Като водещ партньор на бизнеса в страната, за нас е от изключително значение да създаваме работещи финансови предложения. Всяка компания заслужава най-надеждните дигитални решения, а банката ще предостави на клиентите финансовата си експертиза и подкрепа за придобиването им според техните нуждите“, коментира Борислав Генов, главен директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

На етап сме, в който всяка организация трябва да бъде дигитална, защото дигиталните технологии са ключът, който захранва икономическото развитие. Очакваме с нетърпение да подкрепим българските компании към дигиталната им трансформация и превръщането им в бъдеще в по-екологични, по-богати, по-иновативни и конкурентоспособни“, коментира Калин Димчева, изпълнителен директор на Майкрософт България.

„С нарастващите предизвикателства пред сигурността, през последното десетилетие, е по-важно от всякога българските компании да са подготвени и защитени. В Crayon България имаме уменията и опита да предоставим на Майкрософт цялостни решения, които гарантират безопасността и сигурността на данните на малки и средни предприятия. Горди сме да подкрепим инициативата да дигитализираме малкия и среден бизнес, като  му осигурим максимален достъп до наличните дигитални възможности“, споделя Оана Пиперова, изпълнителен директор на Crayon България.  

Инициативата Together4Digital стартира за първи път в Италия, като България е вторият европейски пазар, който ще се възползва от потенциала ѝ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *