Спират тировете по „Хемус“ от 30-ти километър в петък

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви, че този петък (15 декември) от 14:00 до 20:00 часа и в събота (16 декември) от 08:00 до 12:00 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона от 30-ти до 47-ми километър на магистрала „Хемус“ в посока Варна.

Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-ти км на АМ „Хемус“ по пътна връзка „Витинска река“, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на „Хемус“.

При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението ще се пренасочва и от пътен възел „Правец“ (при 52-ри км) по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща отново на магистралата при пътен възел „Осиковска Лакавица“ (при 60-ти км).

Временното ограничение в движението е заради тапите в района на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ преди предстоящите почивни дни, когато много хора тръгват на път.

В неделя (17 декември) от 14:00 до 20:00 часа ще бъде ограничено движението на тировe от 60-ти до 52-ри км на АМ „Хемус“ в посока София.

Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Осиковска Лакавица“ (при 60-ти км) по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел „Правец“ /при 52-ри км/.

При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Ботевград“ /при 47-ми км/ по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка „Витинска река“ /при 30-ти км/ на АМ „Хемус“.

Най-вероятно движението ще бъде регулирано по подобен начин и преди голямото пътуване за коледните празници следващата седмица, въпреки че от АПИ все още не са уточнили това официално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *