София сред най-добрите уикенд дестинации в Европа

Лондон, Прага и София са най-добрите европейски столици за почивка през уикенда тази година, сочи проучване по данни на TripAdvisor за цените на нощувките и оценките за нощния живот. Отчетен е броят на нощните заведения, получили четири и повече и сумата за настаняване на човек в двойна стая.

Според данните Лондон е най-добрата дестинация в Европа за бягство през уикенда. Столицата на Обединеното кралство разполага с 854 високо оценени барове, клубове и пъбовe. Но е петата най-скъпа европейска столица за настаняване със средно 116,9 евро на човек за една нощувка. Въпреки това Лондон е класиран на първо място заради несравнимата гама от неща, които можете да правите.

Известна със своето разнообразие от всепризната бира, Прага е втората най-добра столица в Европа за уикенд според проучването. Разходите за хотел са наполовина в сравнение с Лондон, а столицата на Чехия може да се похвали с 418 места за нощен живот с многозвездни отзиви от посетителите.

Освен с летните си курорти България има своята столица като основна туристическа атракция, сочи изследването. София предлага на посетителите си избор от 112 барове и клубове с четири и повече звезди, а хотелите струват средно 41,9 евро на човек за нощувка.

Списъкът с най-добрите десет уикенд дестинации допълват Скопие (Северна Македония), Тирана (Албания), Букурещ (Румъния), Белград (Сърбия), Варшава (Полша), Берлин (Германия) и Сараево (Босна и Херцеговина). Всички те имат добър баланс между заведения и хотели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *