Сградата на затвореното кино в „Младост“ е опасна за пешеходци

Сградата на едно от най-големите кина в София в жк „Младост“ 4, което от няколко години е затворено, е в окаяно състояние и е опасна за хората, които минават покрай нея. Това сигнализират пред Realno.bg жители на квартала и изпращат снимков материал, направен вчера – 16 октомври.

Бившето кино във втория по големина квартал в София до 2019 година се радваше на добра посещаемост, но бе затворено заедно с „Арена Запад“, заради „настъпили правни обстоятелства“.

Внушителната сграда в „Младост 4“ се намира в непосредствена близост до Бизнес парка, като в нея до последно работеха заведения за хранене и други търговски обекти. Към нея има изграден огромен паркинг за киноманите, който също пустее.

От снимките, които получихме, се виждат поражения по металната конструкция на сградата, изкъртени камъни пред входа, счупени стъкла и неподдържана растителност.

Металната конструкция на сградата отпред изглежда така.

Периметърът пред и около сградата на затвореното кино не е разчистен и е свободен за движение. На изоставения паркинг понякога играят деца – все предпоставки за инциденти при силен вятър и опасно време, посочват още хора от района.

Част от стъклата на рекламните пана пред затвореното кино са изпочупени.

Не липсват и изкъртени павета пред входа.
Картината контрастира рязко със съседните офис сгради в района.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *