Пускат нощен влак Париж-Берлин с 230 км в час

Пътуванията между Германия и Франция ще бъдат стимулирани със съживяването на нощната линия Берлин-Париж, информира ДПА, цитирана от БТА. След 9 години, през които влакът беше спрян, нощната жп връзка ще бъде възобновена от 11 декември, обявиха „Астрийските федерални железници“ (OEBB) и „Дойче бан“ (Deutsche Bahn).

Билетите ще бъдат пуснати в продажба през октомври и вероятно ще струват около 50 евро за легло в споделено купе предвид тарифите за другите нощни влакове на австрийските железници, които пътуват по маршрутите Брюксел-Берлин, Виена-Париж и Виена-Брюксел.

Планът включва и увеличаване на връзките между Берлин и Париж от три пъти седмично до всекидневно през идната година.
Влаковете ще тръгват от германската столица в 20:24 часа и ще оставят отпочиналите си пътници в Париж малко след 10:20 часа сутринта на следващия ден. За обратната посока ще се отпътува от парижката „Източна гара“ в 19:12 часа, а сутринта в Берлин ще се пристига в 8:26 часа.

Времето за изминаване на разстоянието между Берлин и Париж може да бъде съкратено от догодина, тъй като в края на текущата година се очаква в експлоатация да влязат нови нощни влакове, достигащи скорост от 230 км в час.

Възобновяването на нощната връзка Берлин-Париж става на фона на опитите на Франция да забрани полетите на кратки разстояния, за които има алтернативно пътуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *