Премиерът Денков чака енергетиците в парламента днес

Премиерът акад. Николай Денков промени мястото на срещата с протестиращите енергетици и миньори снощи, след като те не потвърдиха присъствието си на разговорите в Раднево, на които министър-председателят ги покани по-рано и пожелаха да представят исканията си във връзка с териториалните планове в парламента. От пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че разговорите ще се проведат днес, в 11:00 ч., в зала 134 на Народното събрание, съобщи БТА, но не е ясно под каква форма ще бъдат представени енергетиците и миньорите.

В срещата се очаква да се включат министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, и на икономиката и индустрията. Ще участват и лидерите и народни представители от политическите партии, които подкрепят правителството, се казва в прессъобщението.

Блокадите по пътищата продължават

Основни пътни артерии в страната продължават да бъдат блокирани от протестиращи енергетици. Ограничено е движението по път ІІ-62 Дупница – Кюстендил. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут по път І-6 София – Кюстендил, съобщават от АПИ. Поради затруднения в движението по АМ „Струма“ при км 59-ти е определен обходен маршрут в двете посоки е по път І-1 Благоевград – София от пътен възел „Дупница север“ до пътен възел „Бобошево“.

Продължава да е блокирано и движението на магистрала „Тракия“ при разклона за Стара Загора.

Временно е ограничено движението през Прохода на Републиката, между Гурково и Велико Търново. Товарните автомобили, пътуващи от граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“ в посока към Русе – „Дунав мост“ или обратно, се пренасочват през пътя Харманли – Тополовград – Елхово – Ямбол, както и през Ришки проход. Обходът за леките коли е през Шипченски и Котленски проход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *