Пазете се от „устойчиво развитие”!

Коментар на енергийния експерт Борислав Боев

Който контролира езика, контролира съзнанието. Така правят и съвременните политически коректни радикали. Подходът е измислен още от времената на Франкфуртската школа и лидерите на ЕС го прилагат стриктно.

Замислете се колко кухи фрази и думи са се впили в общественото съзнание. Най-голямата трагедия е, че този речник навлезе ударно в образователната система, където младежите биват обработвани по най-безскрупулния начин.

Ето няколко фрази, от които трябва да се пазите:

„Устойчиво развитие“. Буквално всеки европейски документ (стратегия, регламент, директива и т.н.) съдържа нещо за „устойчивост“. Прави се внушението, че допреди десетина години сме били ганьовски варвари (не-устойчиви), сега обаче, вече всичко трябва да е „устойчиво“, понеже един ден шефовете на ЕС се събудили и затова е изгряло слънцето на устойчивото развитие.

„Зелена икономика“. Зеленото гали окото – кой не иска да има гори и растителност? Политически коректните радикали си изиграха картите правилно и насадиха „зеленото“ (не като цвят, а като поведение) в общественото съзнание. Днес, ако не си „зелен“, си унищожител на планетата. С това идват и рестрикциите – ако си не-зелен предприемач ще плащаш повече данъци, трудно ще имаш достъп до кредитиране и т.н. Пълна тъпотия!

„Кръгова икономика“. Само Европейската комисия знае какво е кръгова икономика и тя казва – това е и това не е! В резултат от това, сульо и пульо, хора непроизвели един лев реална продукция през живота си, налагат на бизнесът да бъде „кръгов“.

Има още безброй примери, но ще ги спестя. А с тази схема, ако продължи още няколко години, ще се загуби и критичното мислене – новите поколения просто няма да знаят друго!

*От фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *