От утре пускат парното в София

„Топлофикация София“ съобщи, че от утре (5 ноември) поетапно ще започне подаването на топлинна енергия първо към училища и детски градини в столицата, а след това и към административните и жилищни сгради.

От дружеството напомнят, че преди пускането на отоплението е важно да приключат всички ремонти по отоплителните инсталации в сградите и системите да се запълнят, ако са източени.

Според изискванията на нормативната уредба компанията трябва да осигурява подаването на топлинна енергия към столичани в периода от 1 октомври до 30 април. Това обаче не означава, че парното се пуска и спира автоматично на тези дати.

За масово пускане трябва да бъдат изпълнени законовите изисквания – три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза от НИМХ – БАН за трайно застудяване.

Индивидуално заявяване на пускане и спиране

При желание от страна на клиентите в етажната собственост парното може да бъде пуснато или спряно преди общото за столицата. За целта е необходимо да представят заявление и протокол от решение от Общото събрание на етажната собственост в някой от информационните центрове на компанията. Необходимо е съгласието на собствениците, притежаващи най-малко 2/3 от собствеността в сградата по идеални части.

Детските градини, училищата, здравните заведения и други институции също могат да поискат включване или спиране на отоплението преди общото за столицата, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *