Откриват ски сезона в големите зимни курорти

Ски сезонът в големите зимни курорти в страната ще бъде открит на 15 и 16 декември, предава БТА.

Пампорово

Официалното откриване на сезона в Пампорово е планирано за 15 декември, съобщават от „Пампорово ски“ на своя уебсайт. В деня на откриването лифт картите ще са на промоционална цена. От „Пампорово ски“ посочват, че на връх Снежанка, както и на Студенец вече има снежна покривка. Предстои да бъде пуснат в употреба нов шестседалков лифт, както и обновената южна ски зона. Очаква се изграждането на детския ски парк на ски център Малина.

Боровец

Зимният сезон в курортен комплекс „Боровец“ ще започне официално от утре – 15 декември. От курорта са готови за сезона, като основен приоритет в подготовката са пистите, каза преди дни Мария Шейнова, маркетинг мениджър „Бороспорт“. Тя посочи, че всяка година разширяват системата си за изкуствен сняг, като в ски център „Ситняково“ са добавени голям брой нови стационарни и подвижни оръдия от последно поколение.

Банско

Началото на новия зимен туристически сезон в Банско ще е на 16 декември, съобщиха от Община Банско. Откриването ще е съпроводено с празнична програма, която ще започне в 9:30 часа на Бъндеришка поляна с игри и концерт, а по писта „Томба“ ще се спуснат със ски спортисти от Банско. Втората част на програмата ще бъде на централния градски площад от 17:30 ч. с кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия. Официалното откриване на Ски сезон 2023-2024 ще бъде от 18:00 ч. На площада ще са специалните гости на тържеството – Дебора Компаньони и Марк Жирардели. На официалния сайт на „Юлен“ АД е посочено, че през лятото на тази година концесионерът е направил инвестиция, за да усъвършенства инсталацията за технологичен сняг по дължината на целия ски път.

Витоша

Към момента все още няма конкретна дата за откриване на ски сезона на Витоша. Сезонът ще бъде открит веднага щом условията го позволят.

„За съжаление поради законови ограничения, столичната ски зона не разполага с модерна инсталация за производството на технически сняг, няма езеро за снабдяване на системата с необходимото количество и дебит вода, което допълнително затруднява и забавя ранното стартиране на сезона. Има благоприятна прогноза за нови снеговалежи и студено време в края на седмицата, което се надяваме да позволи поне поетапното пускане на зоната“, допълниха от „Витоша ски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *