Новият Windows е с изкуствен интелект

Microsoft въвежда технология, базирана на изкуствен интелект с чат интерфейсите и широкообхватни езикови модели, като позволява на потребителите да общуват с технологиите на естествен език и да получават съобразени с контекста отговори и действия. Следващата версия на Windows 11 с внедрен на ранен етап Microsoft Copilot ще е налична от вторник (26 септември), а през есента тя ще бъде интегрирана в Bing, Edge и Microsoft 365 Copilot. Продуктът Microsoft 365 Copilot ще бъде общодостъпен за корпоративните клиенти на 1 ноември 2023 г., заедно с Microsoft 365 Chat – нов асистент с изкуствен интелект.

Предстои и пускане на пазара на мащабна актуализация на Windows 11, която ще е налична от 26 септември. В приложенията на Windows, като Paint и Photos, са интегрирани подобрения на базата на AI. Други нови функции включват повече начини за заснемане на съдържание на екрана и различни актуализации за Clipchamp, Notepad и Outlook. Наред с приложенията на Windows, уеб браузърите на Microsoft, Bing и Edge също ще бъдат усъвършенствани с подобрени модели на изкуствен интелект.

Като част от новата актуализация, Microsoft представя Microsoft 365 Chat – динамичен асистент с изкуствен интелект, който обработва работни данни, включително имейли, срещи, документи, чатове и уеб информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *