Неприлични предложения получават 90% от потребителките на LinkedIn в САЩ

LinkedIn е социална мрежа за професионални контакти, но ново проучване разкрива, че в платформата редовно жени получават предложения от личен характер, пише американският Forbes.

Проучването на Passport Photo Online е сред 1049 потребителки на LinkedIn на възраст между 27 и 42 години от САЩ, които влизат в платформата поне веднъж седмично.

91% от жените казват, че са получили романтични или „сексуално неподходящи“ предложения поне веднъж. Почти една четвърт казват, че имат такива съобщения в акаунта си всеки ден или през ден.

Нежеланите сексуални съобщения изискват срещи или връзки, искат интимна лична информация или съдържат нежелано ласкателство.

Анкетата включва само жени, така че няма информация дали същото се случва и на мъже, подчертават от Forbes.

Въпреки че LinkedIn предупреждава потребителите да се свързват само с хора, които познават лично, много професионалисти одобряват покани за сврързване с непознати, за да разширят мрежите си. Веднъж свързани, сайтът позволява безплатни съобщения. Дори тези, които са предпазливи относно връзките в платформата, могат да станат жертви, защото LinkedIn позволява на потребителите да включат съобщение към поканата за свързване. Тези, които плащат за Premium версията на мрежата, могат да изпращат ограничен брой съобщения всеки месец до хора, с които не са свързани.

„Този вид поведение е неподходящо и не е позволено в LinkedIn. Нежеланите романтични предложения и тормоз нарушават нашите правила и нашите политики, които ясно съобщават типа съдържание, което не е разрешено в LinkedIn“, каза говорител на платформата в отговор на проучването. И посочи, че сайтът има добавени функции, които помагат да се спре тормозът и насърчава своите потребители да докладват за неподходящо съдържание. LinkedIn също така се опитва да улесни идентифицирането и докладването на насилници чрез използването на AI технология.

Около 80% от анкетираните жени са казали, че са докладвали за романтични предложения или неподходящи съобщения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *