Маратонки за $500 пусна Adidas

Най-новите маратонки на Adidas, носени от лекоатлетката Тигист Асефа от Етиопия в неделя, която постави нов световен рекорд в маратона за жени в Берлин, бяха пуснати в продажба от днес на цена от 500 долара, предава „Ройтерс“.

Adidas, Nike и други спортни марки отдавна водят търговска война за „суперобувки“, но моделите от серията Adizero Adios Pro Evo 1 ще са сериозен тест за ценовите възприятия на потребителите, отбелязва агенцията. При 500 долара за чифт, Adizero Adios Pro Evo 1 струва 225 долара повече от еквивалентния Alphafly 2 на Nike, повдигайки въпроса колко ценители на марката и лекоатлети ще преглътнат допълнителните разходи.

Adizero Adios Pro Evo 1 тежат 138 грама и са подходящи както за любители на джогинга, така и за състезатели, които участват в бягания на дълги разстояния.

Тази година Adidas осигурява екипировките на футболния клуб „Левски“. Проверка на Realno.bg във фен магазина на „сините“ показва, че официална фланелка на отбора за сезон 23/24 струва 119 лева. Луксозни цени поддържат и други артикули на марката за футболните фенове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *