Майбаси паркират на улицата в столичен квартал, няма гаражи на пазара

Два автомобила Майбах – един джип и една лимузина от последните модели, паркират всеки ден на улицата в столичния квартал „Гоце Делчев“, разказват читатели на Realno.bg.

При новото строителство в района е спазено изискването за по един гараж на всеки апартамент, но повечето стари блокове нямат нито гаражи, нито достатъчно паркоместа, а има и доста магазини, заведения и офиси. Кварталът не в зелената зона, но съседният „Стрелбище“ е граничен, а тези отвъд Южния парк – „Иван Вазов“, „Лозенец“ и „Хладилника“, са с платено паркиране.

В специализирания сайт imot.bg са публикувани само три обяви за гаражи (на цени между 28 000 и 35 000 евро), две от които всъщност са за гаражни паркоместа в сгради по бул. „България“ и нито една – в най-натовареното каре между булевардите „България“-„Гоце Делчев“-„Тодор Каблешков“ и ул. „Костенски водопад“.

Жители на този район казват, че ако продаваш гараж, е необходимо просто да залепиш листче с обявата във входа си и сделката ще стане за броени дни.

Това е най-вероятната причина за куриозната гледка автомобили на стойност няколкостотин хиляди лева да нощуват по улиците.

2 thoughts on “Майбаси паркират на улицата в столичен квартал, няма гаражи на пазара

  1. Няма гаражи за продаване!!!А и да има започват от 40000€

  2. В европейските столици е съвсем нормално да видиш скъпи коли на улицата, но и те са платени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *