Лесно е да подкрепяш миньори и енергетици от дивана

Много хора продължават да си задават въпроса какво стана с протеста на енергетиците и миньорите, как така се реши да се вдигнат двуседмичните блокади по пътищата и на каква цена. И не на последно място – кой го реши? Realno.bg представя мнението на Пламен Чомарев, който е участвал до последно в блокадите и донякъде „открехва вратата“. То е публикувано във фейсбук групата „Истината за ,,Мини Марица-изток“ преди 5 часа. Ето какво пише той:

Налага се да разбия едни митове, преди да са завладели публичното пространство и да оставят горчив вкус у хората. Нямаме нужда от разцепление и негативизъм!

Не съм синдикален, нито началник, нито партиец!

Участвах във вземането на решенията по блокадите, като обикновен работник, както и всички останали. Решението да се вдигнат блокадите и да се премине към ефективна стачка беше закъсняло. Напук на мненията, че трябвало още да държим, да сме чакали…

По блокадите нямаше хора, нямаше достатъчно подкрепа. Лесно е да напишеш
ПОДКРЕПЯМЕ ВИ от дивана вкъщи. Освен това, целта на блокадите беше постигната!!! Разговорът за енергетиката на България се появи на основната сцена. Тази мярка от наша страна беше изчерпана!!!

И сега, въпросът с решението КОГА да се вдигнат блокадите.
Предложението на синдикалните лидери и на мнозина други беше да освободим пътищата и да отидем на протестите по места. Медиите да отразят протестите в Стара Загора, Раднево, Гълъбово…

Имаше обаче едно мнозинство, което искаше да останем на магистралата и там да направим своя протест. Гласувахме и се реши!

Въпросът е, как така миньорите искаха да направят своя протест на магистралата, а в същото време НЕ БЯХА ТАМ!!!???!!!

Трите национални телевизии бяха на магистралата и очакваха най-масовото събиране, за да го излъчат. Но, нямаше нищо за показване. Къде бяха онези, които искаха да държим блокадите? На площадите по градовете!

Грешно решение, взето от мнозинството!!! Не синдикалните са виновни, във всеки един момент те се съобразяваха с тълпата и именно тълпата взе това грешно решение. Нямаше ПиАр, нямаше организация, това беше гражданско неподчинение и тълпата решаваше на място. И да се знае:

Тълпата е толкова интелигентна, колкото най-глупавият ѝ представител!!!

Стягайте се за стачка и не си намирайте оправдания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *