Колко струва квадратният метър на имотите в Атина?

Все повече българи се интересуват от цените на имотите в съседна Гърция. Това е видно и от активността в няколко групи във Фейсбук, сред които и „Имоти за продажба в Гърция. Real estate properties in Greece“, където всеки ден се публикуват десетки обяви за продажба на различни видове жилища в южната ни съседка. След като публикувахме материал за прогнозирано поскъпване на ваканционните имоти и жилищата в големите градове, получихме обратна връзка за цените на имотите в Атина от Niko Nakoudis. Ето и неговото мнение:

„В Атина има квартали и квартали! В северната част , като Психико, където и е Българското посолство, Кифисия, Екали, Дросия, имотите нямат пипане! Цената там е над 5000 € / м², че дори и повече.

В южните райони до морето – Глифада, Вула, Елинико, цените са малко по ниски, но и там са около и над 3000 € . В останалите части, ако апартаментите са над 40 години, цената пада много и може да се намерят съвсем нормални жилища на около 1000 €/ м², с изключение на някои централни части като Колонаки и около Ликавитос.

Нормалните цени са около 1600 € /м² за сравнително ново строителство с тази разлика , че там няма общи части, няма тераси, няма застроена площ и затова един апартамент от 70 квадрата е минимум с две спални, а не като тук, една кутийка, разделена на две, влизаш вътре и се чудиш как така тая килия е 70 и повече квадрата, а няма място да се разминете вътре!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *