Какво е състоянието на атомната енергетика в България?

Сдружението Български атомен форум (БУЛАТОМ), неправителствена организация, в която членуват инженерингови, строителни фирми, доставчици на оборудване и експерти в областта на ядрената енергетика, организира най-голямата международна ядрена конференция в България от 5 до 7 юни 2024 г. във Ваканционен клуб “Ривиера” край Варна.

Конференцията „Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност“ ще събере на едно място представители на държавните институции, които имат отношение към атомната енергетика, в това число Агенцията за ядрено регулиране, АЕЦ „Козлодуй“, Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ (ДП РАО), както и специалисти от Европейската комисия, Агенцията за ядрена енергия (АЯЕ) към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСВ) и Nucleareurope. В дискусиите ще се включат и представители на световни компании, които имат отношение към развитието на българската атомна енергетика – сред тях френските EDF и „Фраматом“, американската „Уестингхаус“, „Уорли Нюклиър Сървисис“, „Сименс Енерджи“, Çiltuğ A.Ş. и други.

Презентации за състоянието на атомната енергетика в страните, които представляват, ще направят посланици и представители на посолствата на Румъния, Франция, Украйна, Унгария, Словения, Чехия и Република Корея.

Тридневната дискусия включва редица панели, свързани с актуалното състояние на атомната енергетика в България, както и с нуждите и възможностите на страната за изграждане на нови атомни мощности.

Пълната програма на конференцията може да видите ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *