Институтът по лозарство и винарство: Започваме отначало!

„Това е положението…….. Можеше да е и по-зле……..Започваме отначало……..“ Това написаха преди минути от Института по лозарство и винарство в своята страница в социалните мрежи и приложиха снимки на лозята след пороя, който наводни Плевен и региона снощи.
Първата пролетна обработка на лозята се прави през втората половина на април на дълбочина 18-20 см и най-вероятно голяма част от усилията на хората от Института за отишли на вятъра.

Институтът разполага с производствено- експериментална база и производствено- винарска изба.
В производствено-експерименталната база се провежда изследователската работа при полски условия по задачи и проекти от Координационната научна програма на института. Едновременно се извършва и производствена дейност.

Оттам предлагат на клиенти в магазините си лозов посадъчен материал, десертно грозде от ранни, средно-ранни и късни сортове, бели и червени вина и ракия собствено производство.

Според читатели на Realno.bg и към момента (12:10 часа днес) в града продължава да вали, макар и умерено, а екипи на пожарната и Гражданска защита помагат за възстановяването на нанесените щети. Към момента няма данни за пострадали или бедстващи хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *