Има споразумение, ще се приберат ли енергетиците и миньорите вкъщи?

След близо 8 часа преговори в парламента, премиерът Николай Денков обяви, че е подписано споразумение с протестиращите енергетици и миньори.

„Рестартирахме процеса, който прекъсна на 30 септември, когато бяхме готови да обсъждаме споразумение, тогава това не се случи. Започнаха протестите, бяха формулирани шест точки от протестиращите вчера, днес стартирахме от тези шест точки и имаме крайно споразумение, което беше подписано от основните участници в тази дискусия“, каза пред журналисти той, цитиран от БТА. Денков обясни, че подписите стоят под седем точки, които ще бъдат внесени в Народното събрание утре и ще бъдат гласувани като решение на парламента.

Все още не е ясно как изглежда точно официалното споразумение и кои политици и представители на протестиращите са сложили подписите си под него. Не е ясно и дали тази стъпка ще успокои миньорите и енергетиците и те ще се приберат вкъщи или ще продължат с блокадите по пътищата в страната.

В социалните мрежи енергетици и политици разпространиха различни варианти на черновата на споразумението. Ето един от тях:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *