Изкуствен интелект пренаписва чернови на съобщения

Google представя нови функции, които ще бъдат вградени в нейните смартфони Pixel, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Една от тези функции ви дава възможност да възложите на технология, базирана на изкуствен интелект, да редактира и дори да напише наново съобщенията, които сте създали чрез мобилния си телефон.

Функцията „Магическо писане“ може да пренапише черновата на съобщението ви на база на избрания от вас стил на писане, се посочва на страницата за поддръжка на Google. Тази функция е вградена в смартфоните Pixel от по-новите серии.

Друга функция, която Google въвежда, е наречена „Търсене с ограждане“. Благодарение на нея можете да оградите с кръг или да докоснете произволно място на екрана на смартфона, за да изберете текст, изображение или видеоклип, които искате да изследвате. След това интернет търсачката на Google започва автоматично да търси избрания от вас обект и да ви предлага информация за него.

Тази функция вече е вградена в смартфоните на Samsung от серията Galaxy S24. Сега тя ще бъде достъпна и за смартфоните на Google от серията „Pixel 8“

За да активирате функцията „търсене с ограждане“, трябва да натиснете продължително бутона „Начало“. Това е направено, за бъде избегнато неволното й активиране, отбелязва ДПА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *