Изкуствен интелект помага за онлайн срещите

Virtual Sapiens е компания, която предлага на професионалистите да подобрят езика на тялото си при видео разговори. Услугата „личен треньор по комуникация“ е захранвана от изкуствен интелект, който следи в реално време от жестовете на ръцете до скоростта на говора и предлага конкретна обратна връзка как да изглеждате по-авторитетни, ангажирани и убедителни на екрана. Предложенията включват „Внимавайте за позата си“, „Гледайте в обектива, когато говорите“ и „Опитайте се да не докосвате лицето си“, пише Fortune.

Учените са съгласни, че невербалните знаци играят огромна роля в комуникацията и някои казват, че могат да бъдат по-важни от изречените думи. Но установяването на контакт в Zoom може да бъде трудно, особено защото някои от социалните знаци, които идват естествено при лична комуникация, не се превеждат толкова лесно във видео разговори.

За да изглежда, че осъществявате зрителен контакт в Zoom, например, трябва да гледате в камерата, а не в лицето на другия човек на екрана. Като предлага предложения в реално време, Virtual Sapiens дава на потребителите жестовете, които да направят трайно впечатление, да подпомогнат осъществяването на продажби, уговарянето на договори и пр.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *