Доставят колети с дронове

Брюксел, Апостол Апостолов*, специално за REALNO.BG

Логистична компания в Антверпен пуска полети с дрон за транспортиране на малки колети до 15 килограма. Първите пакети ще полетят по заявки на BASF.
Използването на дронове не само спестява време, но и води до по-ниски емисии на CO2 в сравнение с други видове транспорт. Марк Кегелаерс от компанията, внедрила дрона ADLC, заяви пред VRT News, че са получили лиценз, който им позволява да предлагат своите услуги с дронове на всички компании в пристанищната зона на Антверпен.

Съществуват по-големи дронове, които могат да носят до 200 кг, но те ще изискват допълнителен лиценз, преди да могат да бъдат разположени на пристанището.
През миналата година в Белгия бе извършен още един успешен тестов полет за транспортиране на органи между две болници. Изпитателният полет бе направен с EH216-S на производителя EHang. Полетът беше между две лечебни заведения в Източна Белгия отне 30 минути. Машината вече е доказала способността си да превозва двама пътници или товар до 220 кг., отбелязаха тогава от Helicus.

*Апостол Апостолов е икономически журналист, който живее в Брюксел от 2020 г. С интерес следи теми в енергетиката, „зелената“ енергия, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите, както и политиките в района на Бенелюкс – западноевропейския икономически съюз, включващ Белгия, Нидерландия и Люксембург

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *