Откриват първия етажен квартален паркинг в София

Първият денонощен квартален етажен паркинг в София е готов и вече има удостоверение за ползване. Намира се в район „Надежда“ и ще бъде пуснат утре. Съоръжението е на 4 етажа за 310 автомобила, съобщиха от Столична община.

Паркингът ще може да се ползва за почасово паркиране, както и с абонамент за по-дълъг период от време.

Цени

Цената за 1 час престой е 2 лева. Таксува се всеки започнат час. Първите 7 минути от първия час са безплатни, а за всеки следващ час – първите 5 минути. При престой над 10 часа, но по-малко от 24 часа, системата автоматично ще таксува само първите 10 часа.

Седмичният абонамент за открито място е 30 лв., а за покрито – 38 лв.

Месечният абонамент за открито място е 90 лева, а за покрито – 100 лв.

Местата за почасово паркиране се намират непосредствено след входната бариера. Шофьорите на електромобили, които освен паркиране искат да използват и станция за зареждане, могат да го направят на местата за паркиране снабдени с 22kW или 7.4 kW станции на етаж 1 и етаж 2.

Локация

Точният адрес на паркинга е ул. „Кирил Дрангов“ 65, 1220 ж.к. Надежда 1, София. Паркингът се намира на 90 метра от бул.“Ломско шосе“ и Метростанция „Надежда“. Разположен е на ъгъла на ул.“Кирил Дрангов“ и ул.“Анастас Лозанчев“, като входът е от ул.“Анастас Лозанчев“. На пешеходно разстояние (2-6 мин) се намират спирки на градския транспорт: метро – линия М2, автобус – линия № 86, 285, 26, трамвай – линия № 7.

Проектът е на общинското дружество „Софийски имоти“, реализиран със собствени средства и заем. Можете да запазите паркомясто тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *