Енергетици и миньори подготвят национален протест утре

Миньори и енергетици, които продължават блокадите на няколко ключови пътни артерии в страната, подготвят и национален протест утре. Той е обявен за 12 октомври от 18:00 часа в цялата страна и с него заетите в комплекса „Марица изток“ се обръщат за подкрепа към хората „във всеки град“.

Преди минути, във връзва с появили се информации в публичното пространство, че протестиращите обсъждат да сложат край на своето недоволство, от КНСБ при „ТЕЦ Марица изток 2“ публикуваха дълъг пост в профила си във Фейсбук, в който се посочва:

„Днес, по настояване на протестиращите от магистрала Тракия, се събрахме, за да се обсъдят по-нататъшните действия. Отново бе изкривена информацията с откровени лъжи и някои от вас я поддържат и повтарят, и държат да я направят истина“.

12-и ден продължават протестите на магистрала „Тракия“, Прохода на Републиката и Подбалканския път край Гурково. Премиерът и финансовият министър на няколко пъти вече заявиха, че главното искане на протестиращите – изтегляне на териториалните планове, не може да бъде изпълнено, защото България ще изгуби милиарди от ЕС.

И в утрешния ден се очаква блокадите да останат. Продължават да се събират и подписи сред работещите от въглищните централи за ефективна национална стачка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *