Десетки населени места остават без ток след „обилния“ снеговалеж

Десетки населени места от общините Кюстендил, Трън, Троян, Ихтиман, Самоков и селища край Панчарево, продължават да са без ток, заради аварии, „причинени от обилния снеговалеж в събота“, стана ясно от съобщение на EРМ Запад от тази сутрин. От енергото посочват, че са мобилизирани над 600 служители на ЕРМ Запад и „Електрохолд“, като се очаква до края на деня електрозахранването да бъде възстановено в цялата страна.

Ето какво още посочват от компанията:

„За да достигнат служителите на ЕРМ Запад до авариралите участъци, се налага рязане на паднали дървета, като тези дейности се координират с местните горски стопанства. Работата се затруднява от непочистените пътища, преспите и заледяванията. Там, където има технологична възможност и повишеното потребление го позволява, се осигурява резервна схема на захранване, което означава, че през следващите дни ще се работи за възстановяване на нормалната схема и това може да доведе до смущения.
Кризисният щаб на ЕРМ Запад продължава да пренасочва екипи към местата, които са останали най-продължително без електрозахранване и където има най-голяма концентрация на битови клиенти“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *