В 5 професии изневеряват най-много с колеги

Късни вечери в офиса, дълги работни пътувания, пиянски партита с колеги – приблизително 85% от аферите започват на работното място, като един от пет служители признава, че е изневерил по този начин, показва проучване, публикувано това лято във Forbes. Нова анкета на RANT Casino сред 3800 души във Великобритания сочи в кои професии са най-податливи на авантюра с колега.

1644 от анкетираните са признали за изневяра.

Хората, работещи в продажбите, се нареждат на първо място като най-чести прелюбодейци с 14,5%. Нередовно работно време, многобройни работни функции и нетуъркинг събития поставят този сектор на преден план като благодатна почва за изневяра.

Втори с 13,7% са в образованието – учители и университетски преподаватели. Интелигентността е наистина секси, коментират създателите на проучването.

На трето място са здравните работници с 12,5%. Измъчвани от дълги и непредсказуеми часове работа, нощни и спешни смени и изключителен стрес, здравните специалисти търсят утеха при някой, който е в същата област и разбира ежедневните им борби, отбелязват анкетьорите.

Транспортът и логистиката се нареждат на четвърто място с 9,8%, хотелиерството и управлението на събития е на пето място със 7,7%.

От случайни закачки в офиса до редовни паузи за кафе 24,8% са признали, че изневярата е започнала на работното място. Флиртът чрез текстови съобщения, телефонни обаждания и социални мрежи е с 21,4% дял. При 21,2% аферата е била на събирания на работното място и най-вече на коледно парти.

25,5% са признали, че са флиртували с колега, а половината от тях – че са имали допълнителни романтични чувства.

22,2% са съумели да запазят изневярата в тайна, 17% са били заловени от колеги, 14,6% са били забелязани и разкрити от приятели на партньора им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *