В понеделник БНБ пуска нова златна монета

От понеделник (25 септември) Българската народна банка пуска в обращение златна възпоменателна монета „100 години Богословски факултет“. Цената на монетата при пускане в обращение е 1470 лева.

Тя ще се продава в Българската народна банка – на две каси в София, пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София, ул. „Михаил Тенев“ № 10.

Всеки клиент ще може да купи от касите на Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали купува от свое име и за своя сметка или от името на друг. Ако клиент, в качеството си на физическо лице, вземе монета от касите на БНБ, то той няма право да купи още една монета като представител на юридическо лице, като това ограничение важи и за обратния случай. Монети няма да се продават на непълнолетни, уточняват от финансовата институция.

До края на работния ден в понеделник новата монета ще бъде предоставена от БНБ на „Първа инвестиционна банка“ АД, Тексим Банк АД и „Централна кооперативна банка“ АД за продажба в техните офиси и клонове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *