Войната на Ryanair с Booking изисква жертви

Много онлайн платформи за туристически пътувания и резервации са спрели да предлагат на своите страници услугите на нискотарифната авиокомпания Ryanair. Някои от най-големите дигитални платформи като Booking.com, Kiwi и Kayak са премахнали Ryanair, съобщи ДПА и БТА, цитирайки изявление на компанията.

Ирландският превозвач приветства премахването му от туристическите портали, които компанията сравни с „пирати“. Това обаче ще повлияе на нивата на незаетите самолетни седалки в полетите на Ryanair през декември и януари, увеличавайки ги с 1-2 процента.
Авиокомпанията води дългогодишен спор с платформите за онлайн резервации и е предприела правни действия в САЩ срещу собственика на Booking Holdings и неговите дъщерни дружества.

Приходите от билети също ще бъдат засегнати в краткосрочен план, тъй като компанията обяви, че ще отговори, като намали тарифите за пътници, които резервират директно през нейния уебсайт. Малко вероятно е този ход да „засегне съществено“ броя на пътниците за цялата 2024 г. или очакванията за печалба, добавят от авиокомпанията.

Последните отчети на Ryanair показаха, че през декември пътниците са се увеличили с 9 на сто до 12,5 милиона на годишна база, но коефициентът на заетост на седалките е спаднал от 92 на 91 процента.

Повече от други 900 полета на Ryanair бяха отменени миналия месец заради войната между Израел и групировката „Хамас“ и спирането на полетите до Тел Авив и Йордания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *