Вижте промяната на движението в тунелите на „Хемус“

Агенция „Пътна инфраструктура“ променя организацията на движение през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на магистрала „Хемус“ около празничните дни за Великден и Гергьовден.

В момента през тръбите за София на двата тунела преминава двупосочно целият трафик заради вечните ремонти около тунелите – в случая на тръбите за Варна.

Ето какво се променя:

Спира се движението на камиони над 12 тона в посока Варна на територията на област София.

За пътуващите тежкотоварни автомобили към Варна ограничението ще е на 30 април (вторник), 2 май (четвъртък) и на 6 май (понеделник) от 16 до 21 часа, както и на 27 април (събота), 1 май (сряда), на 3 май (петък) и на 7 май (вторник), от 10 до 15 часа. Тежкотоварното движение от АМ „Хемус“ ще се отклонява по път I-1 София – Ботевград при магазин „Джъмбо“ до п. в. „Яна“ и ще изчаква на място.

За пътуващите тежкотоварни автомобили към София ограничението ще е на 30 април (вторник), 2 май (четвъртък) и 6 май (понеделник) от 16 до 21 часа, както и на 27 април (събота), 1 май (сряда), 3 май (петък) и 7 май (вторник) от 10 до 15 часа. Тежкотоварното движение ще се пренасочва по обходен маршрут – от 47-ми км на АМ „Хемус“, при пътен възел „Ботевград“, шофьорите ще се насочват по път II-17, по път I-1 София – Ботевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. „Витинска река“ ще продължават пътуването си по АМ „Хемус“.

За улеснение на пътуването и за повишаване безопасността на движение на леките автомобили в тунел „Топли дол“ на 26, 27 и 30 април, както и на 1, 2 и 3 май ще се обособят две ленти в посока Варна и една лента за София.

В тунел „Правешки ханове“ на 26, 27 и 30 април, както и на 1, 2 и 3 май ще има две ленти за Варна и ще се ограничи движението за София, като трафикът за столицата изцяло ще се пренасочи от АМ „Хемус“ при п. в. „Осиковска Лакавица“ по път I-3 Ябланица – Ботевград и при пътен възел „Правец“ да се връща на АМ „Хемус“.

На 6 и 7 май, когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел „Топли дол“ ще се обособят две ленти в посока София и една лента за Варна.

На 6 и 7 май в тунел „Правешки ханове“ ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна, като целият трафик за Варна ще се пренасочи от АМ „Хемус“ при пътен възел „Правец“ по път I-3 Ябланица – Ботевград и при п. в. „Осиковска Лакавица“ да се връща на АМ „Хемус“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *